Batterijakten

9. april går startskuddet for Batterijakten 2018. I løpet av tre uker skal tusenvis av fjerdeklassinger over hele landet konkurrere i å samle inn flest mulig brukte batterier til gjenvinning.

Batteriets reise fra innsamling til gjenvinning

Batterijakten er konkurransen som gir alle fjerdeklassinger sjansen til å lære mer om gjenvinning, kretsløpstenkning og hvordan vi kan bli bedre til å ta vare på jordens ressurser. Med Batterijakten kan dere gjøre en enkel og viktig innsats for miljøet mens dere har det gøy sammen. Ved å følge batteriets reise fra innsamling til gjenvinning, får dere et bedre bilde av kretsløpstenkning.

Les også: Forsterket fokus på gjenvinning

Livslangt engasjement

Vi håper at konkurransen bidrar til å øke engasjementet for miljøet – et engasjement som varer livet ut. Å se på batterier og annet avfall som ressurser, er noe vi lærer oss i ung alder. Det har vi nytte av hele livet.

Batterijakten er Norges største miljødugnad for barn. Under Batterijakten i fjor samlet Miljøagentene inn over 80 tonn, og gjorde dermed en solid innsats for miljøet.

Gode miljøvaner

Gode miljøvaner starter i barndommen. Derfor ønsker Miljøagentene, med sine støttespillere Batteriretur, Clas Ohlson og Varta, å oppmuntre barn til resirkulering fra tidlig alder.

Les også: Vårt engasjement