Året som ble veldig annerledes men også et vendepunkt…

Vi går mot årets slutt og hvem hadde trodd 2020 skulle bli som det ble.

I mars stoppet verden opp og usikkerheten spredte seg over hele verden. For en leder gjelder det å stå i det men det hadde ikke vært mulig uten teamet i Batteriretur. Jeg ønsker å berømme alle våre ansatte som har håndtert situasjonen på en svært god måte. Flere har jobbet hjemmefra men spesielt viktig har det vært at anleggene våre holdt åpent. Dette hadde ikke vært mulig uten strikte regler og hensyn grunnet smittevern. Det har alle ansatte håndtert på en førsteklasses måte slik at vi har holdt driften gående gjennom hele pandemien uten smitte tilfeller. Vi ser nå frem mot en vaksine slik at vi kan komme tilbake til den nye normalen som jeg kaller det.

 

Ser man bort fra pandemien har 2020 vært et meget spennende og positivt år for oss. Vi har nådd alle innsamling krav som vi nok en gang oppfyller til 20 i stil. Det har ikke vært enkelt med stengte grenser for farlig avfall til Sverige men nettopp dette viser viktigheten av å ha flere kanaler for gjenvinning. Gjennom seriøsitet, fokus på samarbeid med våre innsamlere og med oppgavene man som returselskap skal ha bærer nok en gang Batteriretur lasset med sine partnere. Takk til alle involverte!

 

Som tidligere nevnt har vi jobbet lenge med å lukke kretsløpet for li ion batterier i Norge og 1 juni kom nyheten om etableringen av Hydrovolt. Vi gleder oss veldig til denne etableringen er på plass og Batteriretur vil være operatør for denne fabrikken. Det betyr at man skaper arbeidsplasser med fokus på sirkulærøkonomi og posisjonerer elbilnasjonen Norge innenfor gjenvinning av nettopp batterier fra elektriske kjøretøy. Dette blir så bra!

 

Nå er det straks jul og vi skal bruke høytiden på å lade batteriene godt. 2021 blir et elektrisk år med hektisk aktivitet og vi gleder oss til veien videre.

Jeg ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år.

/Fredrik