Batteriretur ikke innblandet i svensk batteri-skandal

I desember avslørte den svenske avisen Expressen at et hundretalls tonn giftig batteriavfall hadde blitt dumpet på en åker i Kumla. Batteriretur, som har ansvar for innsamling og gjenvinning av batterier i Norge, understreker at de ikke har noen kontakt med dette svenske firmaet.

Det ble også oppdaget 300 tonn av det samme farlige avfallet på et gjenvinningsanlegg i Eskilstuna. Da avfallet ble levert, hadde det vært merket som «ikke-farlig» avfall. Heller ikke på gjenvinningsanlegget i Eskilstuna er det blitt gjennomført de nødvendige kontrollene.

Denne skandalen er i ferd med å lamme batterigjenvinningen i Sverige. Urecycle, som er ansvarlig for det som har skjedd, har innrømmet at selskapets kontroll av underleverandører har sviktet.
-Svenske El-Kretsen har valgt å avslutte sitt samarbeid med denne aktøren mens i Norge velger enkeltaktører å fortsette samarbeidet med dette firmaet skriver avfallsbransjen.no.

Det er svært viktig å understreke at Batteriretur ikke har noen form for samarbeid med den svenske aktøren som er ansvarlig for denne svært alvorlige og tragiske hendelsen. Jeg er glad for å kunne si at vi har god kontroll og dialog med våre samarbeidspartnere i inn og utland. Vi gjennomfører revisjoner og har strenge krav til rapportering så en slik fadese ikke skal skje i vårt system sier daglig leder, Fredrik Andresen, i Batteriretur. Som importør er du trygg hos oss avslutter Andresen.