En spennende vår er forbi og sommeren er her for fullt

For oss i Batteriretur har første halvår vært intensivt med flytting og spennende prosjekter for fremtiden. Vårt nye sorteringsanlegg går for fullt og vi har kommet oss skikkelig på plass på det nye anlegget på Øra i Fredrikstad. Norsk senter for sirkulærøkonomi har flyttet inn og vi ser allerede stor verdi av et samarbeid med et slik senter.
For Batteriretur er det viktig å ligge i fremkant og forberede hva som kommer i fremtiden på vegne av våre medlemmer. Som de aller fleste vet er det viktig å ha fokus på energirisiko da det er stadig økende mengde energi i batteriene. Trygg, riktig og landsdekkende innsamling er viktigere enn noen gang og her har vi snart 25 år med erfaring vi drar nytte av. Et annet meget viktig fokusområde er råvarer som man gjenvinner fra batteriene og sammen med våre samarbeidspartnere i inn og utland jobber vi kontinuerlig for å løfte gjenvinningsgraden ytterligere.

Prosjekter iverksatt

Et prosjekt vi nylig har lansert handler om sikker utlading og gjenbruk av energi fra Høyenergibatterier. Dette kjøres i samarbeid med NSSØ og med støtte fra Innovasjon Norge ser vi frem imot å utvikle trygge og miljøvennlige løsninger for gjenbruk av energi.
I slutten av juni lanserte vi et felles prosjekt med Hydro for å se på mulighetene for gjenvinning av batterier i Norge. Prosjektet støttes av Forskningsrådet og pågår over lengre tid. Her handler det om posisjonering av norsk industri og ikke noe ville etter min mening vært bedre enn å kutte transportene ytterligere og sørge for høykvalifisert gjenvinning i Norge. Det kommer mer informasjon utover høsten om flere spennende prosjekter så følg med på våre hjemmesider og sosiale medier.
God Sommer!
Fremtiden er elektrisk dere og nå skal vi lade batteriene i noen uker og jeg ønsker dere alle en riktig god sommer.

/Fredrik