Batterijakten er en morsom, miljøvennlig og lærerik konkurranse, som skaper engasjement og samhold både i skolen og i lokalsamfunnet. I 2019 samlet landets batterijegere inn nærmere 100,1 tonn husholdningsbatterier til gjenvinning.
Hvert år kjøper nordmenn over 2000 tonn husholdningsbatterier, og før Batterijakten ble startet opp i 2013 ble under 1 av 3 batterier levert til gjenvinning i Norge. Resten ble kastet i restavfallet, eller enda verre i naturen! De siste årene har det kommet mer søkelys på å gjenvinne brukte husholdningsbatterier, men mange i Norge tror fortsatt at man skal kaste dem i restavfallet.
– Det skal man jo ikke, sier Per Magnus Karlsson, Key Account Manager hos Batteriretur, som har jobbet tett sammen med Miljøagentene på vegne av Batteriretur. – Barna som har vært med i Batterijakten er ivrige og viser stort engasjement. De lærer mye gjennom å delta og evner også å få med de voksne på miljødugnaden, sier han.
Batterijakten samler inn disse batteriene, leverer dem til gjenvinning, og informerer om gjenvinning av husholdningsbatterier.
Siden Batterijakten startet i 2013 har over 81.000 elever landet rundt samlet inn litt over 545 tonn husholdningsbatterier.
Gode miljøvaner starter i barndommen
Batterijakten gir alle fjerdeklassinger sjansen til å lære mer om gjenvinning, kretsløpstenkning og hvordan vi kan bli bedre til å ta vare på jordens ressurser. Med Batterijakten kan elevene gjøre en enkel og viktig innsats for miljøet mens de har det gøy sammen.
Ved å følge batteriets reise fra innsamling til gjenvinning, får elevene et bedre bilde av kretsløpstenkning.
– Å se på batterier og annet avfall som ressurser, er noe vi lærer oss i ung alder. Det har vi nytte av hele livet, sier Karlsson.