Sommerhilsen fra sjefen……….

Første halvår 2020….

Halvåret som for så mange har blitt det man kunne ønske man kunne trykke på re-start knappen for har vært utfordrende på mange måter. Hele samfunnet ble snudd på hodet 12 mars og ingen kunne forutse konsekvensene dette ville umiddelbart få. Jeg må berømme Norske myndigheter for måten man har håndtert dette på og som nasjon har vi så langt klart oss bedre enn mange andre land som dessverre sliter tungt. Som selskap vil jeg si at vi har kommet oss gjennom denne pandemi tiden så langt på en god måte. Vi har klart å holde hjulene i gang, holdt anleggene åpne og ikke minst det aller viktigste, alle våre ansatte har holdt seg friske. Vi som så mange andre har innført strenge restriksjoner og vi vet veldig godt at dette ikke på noen måte er over. Våre ansatte er mine super helter oppe i alt og dugnaden vi alle bidrar til gjør at vi skal komme oss gjennom dette på en så god måte som mulig.

Store nyheter hos Batteriretur

Midt oppe i alt det tunge har det også kommet store nyheter. Først kom nyheten om etableringen av Hydro Volt som skal bygge gjenvinningsfabrikk for batterier fra elektriske kjøretøy på vårt anlegg i Fredrikstad. Dette er et samarbeid mellom det norske selskapet Hydro og det svenske selskapet Northvolt hvor to tunge industriaktører har besluttet å bygge en verdens ledende løsning for gjenvinning av batterier. Dette blir global business med utgangspunkt hos oss på Øra hvor vi er operatøren av anlegget! For mange inklusiv lokal avisen kom dette ut av det blå men tro meg når jeg skriver at vi har jobbet lenge med å få på plass dette. Man kan klype seg litt i armen men nå er det ute og nå skjer det i 2021!

Takk til kommunen

Litt senere i juni kom nyheten om at både fylkeskommunen og Fylkesmannen Viken Oslo har trukket sine innsigelser for nabo tomten hvor vi driver på Øra. For oss betyr dette at man nå kan få bygge ytterligere en fabrikk hvor det skal demonteres batterier fra elektriske kjøretøy. Denne blir første i sitt slag i verden og vi jobber for oppstart her i 2023/24. Fra lokalpolitisk side er det lagt ned mye jobb for at vi skal få bygge denne fabrikken. Jeg retter en takk til kommunen for positive holdninger og en helt spesiell takk til Ordfører Nygård og Varaordfører Martinsen som har involvert seg tungt i denne saken. Samarbeid på tvers av politikk og industri fungerer når man snakker godt sammen. Jeg forundrer meg dog over at MDG lokalt stemte imot at miljøselskapet Batteriretur skal få bygge fabrikk men det legger jeg på «uvitenhetskontoen». De får heller komme å se når vi er klare så skal vi vise at man kan skape arbeidsplasser, drive industri og ikke minst ta vare på miljøet i fellesskap.

Innovasjon og samarbeid

Det er utrolig givende å lede et selskap som Batteriretur. Vi er først ute med mye og har et ekstremt fokus på innovasjon og utvikling samtidig som vi tar vare på det historiske. Dette er utrolig viktig og gjennom innovasjon og samarbeid på tvers av industrier og grenser skaper vi fremtidens industri og samfunn. Vi ruster for fremtiden og vi har bare sett starten.
Nå er tiden inne for mange å lade batteriene gjennom ferien. Min oppfordring til dere alle er at vi må fortsette å forholde oss til retningslinjer fra myndigheter og ta hensyn. Da skal vi sammen komme oss gjennom denne vanskelige tiden, gradvis få åpnet samfunnet igjen og være rustet til å ta mulighetene som ligger foran oss. Ta vare på hverandre og nyt en hjemme-sommer i fantastiske Norge. Jeg ser frem til høsten med nye spennende endringer, nye utfordringer og nye innovative prosjekter.

Fremtiden er elektrisk!
Beste sommerhilsener
Fredrik